maandag 14 april 2014

food; perzik&banaan muffins
















Hoi!
Vandaag heb ik voor jullie een lekker receptje, wat ik per toeval gemaakt heb.
Ik wilde laatst bananenbrood maken, maar had bloem te weinig.
Als experiment heb ik er toen maar van alles bijgedaan, en dat is goed bevallen!
Afgelopen weekend heb ik ze nog eens gemaakt, en het recept voor jullie opgeschreven.

wat heb je nodig voor +/-  20 muffins;
200 gram bloem
100 gram havermout
100 gram suiker
4 eieren
2 bananen
+/- een half blik perzik
een beetje baksoda
een scheutje olie -ik gebruik olijfolie-
naar smaak;
honing, gember & kaneel

Het maken van deze muffins is supersimpel!
Wat ik zelf doe is beginnen met het toevoegen van de droge ingredienten.
Ik zet de beslagkom op de weegschaal en voeg product voor product toe.
Wanneer de bloem, havermout en suiker erin zitten is het tijd om te snijden.
Ikzelf heb de banaan in n schijfjes gesneden en de perzik in blokjes.
Deze mogen ook in je beslag kom, samen met de 4 eieren.
Nu voeg je een beetje baksoda toe zodat het mooi kan rijzen, en een scheutje olijfolie.
Ik heb er voor gekozen om wat honing, gember en kaneel toe te voegen, dit doe ik op gevoel.

Nu is het tijd om alles door elkaar te mixen!
Je kan dit met een vork zachtjes omroeren, dan behoud je veel structuur,
Ikzelf heb ervoor gekozen om Kennie het werk te laten doen, lekker makkelijk!
Het beslag vond ik goed wanneer de banaan helemaal geprakt was, en de perzik nog heel was.

Met behulp van een ijsschep kun je makkelijk en snel de vormen vullen.
Op deze manier zijn alle vormen even vol, en knoei je haast niet!

Ikzelf heb de muffins gebakken op 175 graden, ze hebben een minuut of 30 nodig.
Je kunt aan de verkleuring zien of ze goed zijn, en even checken met een prikkertje.
Wanneer deze er schoon uitkomt is hij niet meer plakkerig van binnen, en goed!

Ik ben benieuwd of jullie dit recept gaan proberen,
Laat me weten wat je ervan vind!

7 opmerkingen: